AFZWEMMEN 

Een week of 3 voor het afzwemmen, krijgt uw kind van de instructeur/trice een afzwemformulier met alle gegevens over het afzwemmen.

Uw kind zwemt af zodra de instructeur de eisen van het diploma heeft getest en uw kind een aantal lessen achter elkaar heeft aangetoond dat het de vaardigheden van het betreffende diploma "onder de knie" heeft. Daar gaat een aantal weken overheen.  Let erop dat uw kind geen lessen mist. De lessen volgen elkaar op. Een gemiste les is een schakel missen in de gang naar het diploma.

Een A diploma neemt ongeveer 1,5 jaar, met 1 les per week zwemmen. Dit zijn ongeveer 60 lessen (40 in een schooljaar). Soms met kosteloos extra lessen.
We doen ons best om kinderen zo snel mogelijk te laten vorderen en begrijpen ,dat er ouders zijn die "haast" hebben.  
Echter uw kind kan niet meer doen dan zijn/haar uiterste best en wij kunnen niet meer druk leggen, dan een kleuter kan hanteren. Wij  proberen een goede  balans te vinden tussen arbeid/plezier/rust in de les. Uw kind zal zich ook zonder instructeur aan de badrand, met zelfvertrouwen en  met voldoende weerbaarheid  veilig moeten kunnen voelen in een zwembad. 
 
Inschrijven voor het B dipoma
Met de indicatie 1,5 jaar zwemles kunt u  ongeveer inschatten wanneer uw kind mag afzwemmen. U kunt dan vast inschrijven (o.v.v. afzwemmen) voor een snelcursus B diploma in de vakantie aansluitend op het afzwemmen of een vakantie later. Er is beperkt plek in de cursussen en er is veel belangstelling voor. Voorkom teleurstelling en schrijf  hier tijdig voor in of informeer bij Sandra via email of in het zwembad.

Uw kind zal er, met het diploma op zak, in een groot zwembad,  'alleen' voor staan. daarom laten we de afzwemtrainingslessen ook groter en 'drukker' zijn.  Allemaal leermomenten. Leren herstellen van een klots water of een duw (onder water). Tijdens vrijzwemmen zal uw kind ook niet meer beschermd tussen een groep kindjes zwemmen, met instructeurs aan de zijlijn, die de juiste dingen zeggen, zodat uw kind weer rustig wordt. Wij bekijken en beoordelen ieder kind afzonderlijk. Met alle mogelijkheden en beperkingen van het kind. Daarbij staat onze beoordeling over veiligheid voorop. 

Met name de B snelcursus is fantastisch om van uw zwemveilig kind met het Adiploma een weerbare sterke zwemmer te maken. Dag 1 nog schuchter, maar op dag 3 zwemmen ze als een vis in het water.

Wanneer er bijzonderheden te melden zijn, die invloed hebben op de voortgang van les of de vorderingen van uw kind, zullen we contact met u opnemen. We werken met vaste instructeurs zodat alle zwemniveaus en de vorderingen van de kinderen voor ons duidelijk zijn. Indien u een vraag heeft, kan deze via email gesteld worden en zullen wij spoedig reageren. Met honderden klanten is het helaas niet mogelijk om regelmatig telefonisch te overleggen. Globaal geven we aan: 1,5 jaar voor een A diploma. Dus u hebt zelf al een indicatie 'hoever' uw kind al is. En 'geen bericht' is 'goed bericht'. Wij laten kinderen niet 'aanmodderen' tot u zelf een keer aan de bel trekt. Zodra het kind goed meekomt in het zwemniveau van de groep en wij melden ons niet voor 'feedback', gaat het gewoon goed!

Zoals andere baden zgn. kijklessen hebben, waarbij de kinderen dan éénmaal per twee maanden even spelen zodat ouders met personeel kan overleggen, hebben wij gekozen voor altijd een ouder bij de les, dus iedere les duidelijkheid.

Wij verzoeken u om niet voor-, tijdens en na de les, de instructeurs aan te spreken over de vorderingen van uw kind. Zij mòeten alle aandacht volledig op de vorderingen en veiligheid van uw en andermans kinderen kunnen richten.  Bovendien zijn ze geconcentreerd bezig met hun werk en daardoor niet in de juiste gemoedstoestand om een objectief gesprek met u te kunnen voeren. 

Toezeggingen over afzwemmen, inhalen en leswisselingen, die toch ontlokt worden tijdens de zwemlessen, kunnen om bovengenoemde redenen,  door ons worden herroepen.

Wij rekenen op uw begrip en medewerking hierin!

Vermeldt alstublieft in uw emailcorrespondentie naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. vanaf wanneer en welke dag/tijd/instructrice uw kind bij ons zwemt, zodat we zo zorgvuldig mogelijk kunnen reageren.